| Вхід





Ми у соцмережах
Наші друзі









 

сайт

11:32
Сертифікація FSC у ДП “Кременецьке лісове господарство”

    Державне підприємство “Кременецьке лісове господарство”одним з перших в Тернопільській області розпочало роботу з Сертифікації лісів, що активно проводиться по всій Україні . Досвідчена команда аудиторів компанії НЕПКон (головний аудитор - Олеся Каспрук, аудитори Георгій Бондарук, Ярослав Генек та Олена Соловій) проводить перевірку лісогосподарської діяльності, а також роботи відділів лісового господарства, реалізації, охорони праці щодо дотримання принципів і критеріїв та міжнародних вимог Лісової Опікунської Ради (ЛОР – міжнародна неприбуткова організація, яка сприяє відповідальному управлінню лісами).
    Представники НЕПКону пояснили, що для виконання лісовими насадженнями у майбутньому різноманітних природоохоронних і сировинних функцій, необхідно забезпечити стале (невиснажливе) господарювання. При такому веденні лісового господарства не вирубується більше деревини, ніж приростає щорічно, а соціальні і екологічні аспекти є не менш важливими, ніж економічні. Одним із шляхів забезпечення сталого ведення лісового господарства і є сертифікація лісів: незалежна третя сторона перевіряє, чи є господарювання у лісі екологічно безпечним, соціально корисним і економічно доцільним.
Ще однією незаперечною перевагою сертифікації є покращення доступу деревини на ринки Західної Європи, адже все більше і більше користувачів лісової продукції вимагають саме сертифіковану деревину і продукцію.
    Тож після основної оцінки із сертифікації за системою ЛОР та за звітом, який представить команда аудиторів, буде прийняте рішення про видачу сертифікатів лісгоспу. Проведення сертифікації державного лісогосподарського підприємств свідчитиме про те, що ведення лісового господарства в межах діяльності ДП “Кременецьке лісове господарство” є екологічно безпечним, соціально корисним і економічно доцільним.

Переглядів: 333 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Використовуються технології uCozCopyright MyCorp © 2024