| Вхід





Ми у соцмережах
Наші друзі









 

сайт

12:01
До уваги всіх громадян, які планують придбати новорічну ялинку

    З 14 грудня у всіх лісогосподарських підприємствах Державного агентства лісових ресурсів України розпочинається реалізація ялинок новорічних, заготівля яких планується на спеціальних плантаціях або у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.

Просимо звернути увагу на те, що підтвердженням легальності заготівлі новорічної ялинки та правомірності її реалізації є наявність уніфікованого засобу маркування.
З метою економії коштів державних підприємств у цьому році головним підприємством-оператором Галузевої інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний облік деревини» розроблено спеціальну самоклейну етикетку, яка в 2,5 рази дешевша пластмасових бирок. При цьому слід зазначити, що після прикріплення такої етикетки шляхом склеювання етикетки навколо стовбура ялинки, унеможливлюється її повторне використання, оскільки при розклеюванні штрих-код розривається.
Разом із самоклейними етикетками лісгоспи будуть використовувати бирки, які були закуплені в минулі роки.
Відповідно до етикетки або бирки, що кріпиться на новорічну ялинку, кожному деревцю у Єдиній державній системі ЕОД присвоюється індивідуальний номер та ведеться реєстр усіх заготовлених рослин.
Новорічні ялинки, які реалізовуватимуться на ринках, зокрема на «стихійних», без вищеназваних уніфікованих засобів маркування скоріш за все можуть мати сумнівне походження.
Просимо всіх громадян бути свідомими та пильними, не купувати ялинки, які можуть бути заготовлені з порушенням законодавства та із завданням шкоди молодим насадженням, лісовим культурам і природі в цілому. Про походження придбаної новорічної ялинки кожен бажаючий може дізнатися, ввівши номер із самоклейної етикетки або бирки на сайті підприємства оператора www.ukrforest.com. безкоштовно.
Про факти незаконного вирубування ялинок просимо повідомляти на гарячу лінію Держлісагентства й обласних управлінь лісового та мисливського господарства.
Бажаємо всім гарних новорічних свят!
 Прес-служба Держлісагентства
 
 
Переглядів: 353 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Використовуються технології uCozCopyright MyCorp © 2024