| Вхід





Ми у соцмережах
Наші друзі









 

сайт

14:42
Відбувся огляд-конкурс на кращий лісовий та декоративний розсадники

    Наприкінці кожного літа підприємства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства проводять огляди-конкурси на кращий лісовий та декоративний розсадники.
    Так, 6 вересня огляд відбувся в державному підприємстві «Кременецьке лісове господарство» за участі головних лісничих підприємств області та головного спеціаліста відділу лісового господарства Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Надії Козацької.
   Основа розвитку лісового господарства на підприємстві – нарощування лісосировинного і природоохоронного потенціалу лісового фонду шляхом створення нових високопродуктивних лісів із сосни звичайної, дуба звичайного, ясена, плантаційне вирощування лісів із швидкоростучих деревних порід: модрини європейської, модрини японської, дуба червоного; залісення низькопродуктивних еродованих земель, а також охорона, збереження, підвищення захисних функцій лісу.
   ДП „Кременецький лісгосп” щорічно проводить посадку лісу на площі 120 га; на еродованих, непридатних для сільськогосподарського використання землях – 15-20 га. Для потреб лісового господарства, озеленення населених пунктів, присадибних ділянок на лісових розсадниках вирощується майже 1,2 млн. штук високоякісного посадкового матеріалу, в тому числі саджанці декоративих порід – самшиту, туї, ялівцю.
     За останні п’ять років в ДП Кременецький лісгосп суттєво покращилась постійна лісонасіннєва база такими об’єктами , як плюсові дерева 31шт., постійні лісонасіннєві ділянки 10,0га. плантаціями дуба звичайного 7,2 га сосни звичайної -3,0га. Все це сприятиме підвищенню продуктивності плодоношення та поліпшення якості насіння для подальшого створення , екологічно стійких насаджень, значно зменшує вік та терміни плодоношення і зниження затрат на заготівлю лісового насіння. Теплично-парникове господарство розширилось за рахунок будівництва теплиці в Суразькому лісництві 72м2, яку облаштовано системою туманного зрошування , проведення реконструкції теплиці в Кременецькому лісництві, встановлення у ній дрібно крапельного поливу. Проводяться роботи по вирощуванню посадкового матеріалу лісоутворюючих і декоративних порід із закритою кореневою системою.
  З метою збереження цінних деревних порід та відтворення тваринного світу, на підприємстві створено природоохоронні об’єкти загальною площею 13681 га. Найцінніші висопродуктивні деревостани, історичний досвід ведення лісового господарства зосереджено в лісовому заказнику загальнодержавного значення „Суразька дача”, площею 3864 га, корінні насадження якого є унікальними в лісовому фонді України.
  Постійно приділяється увага підростаючому поколінню. Проведення акцій “Посади своє дерево”, “Лісокультурний десант” - це співпраця працівників держлісгоспу, студентів та школярів навчальних закладів Кременеччини у вихованні в молоді бережливого ставлення до природи, озеленення довкілля, вирощування лісів.

Переглядів: 360 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Використовуються технології uCozCopyright MyCorp © 2024