| Вхід





Ми у соцмережах
Наші друзі









 

сайт

11:00
У Суразькому лісництві побудовано сучасну теплицю

     Теплицю площею 72 кв. м. збудовано у Суразькому лісництві ДП «Кременецький лісгосп».
За словами Т.В.О. Директора Олександра Войтюка, окрім головних лісоутворюючих порід, у теплиці планується вирощування декоративного садівного матеріалу для озеленення. Вегетація цих рослин в тепличних умовах починається значно раніше.
    Крім того, сіянці з теплиці є більш генетично стійкими, ніж звичайні, тобто менше піддаються впливу хвороб та шкідників лісу.
    Ще на початку весни працівники лісництва приступили до реалізації планів щодо створення теплиці на території розсадника.
    Робота розпочалась із підготовки площі під будівництво, заливки фундамента. Пізніше приступили до монтажу каркасу та накриття. Усю роботу щоденно організовував та контролював лісничий Суразького лісництва Степан Ладан.
     Із слів головного лісничого лісгоспу Романа Іваницького , усі процеси - вмикання світла, підігрів, полив тощо автоматизовані.Щоб забезпечити максимально сприятливі умови для росту рослин, теплицю облаштували системою туманного зрошування. Система туманного зрошування дозволяє рівномірно «розсіювати» вологу по всій площі. Поступово опадаючи донизу, вона не заливає рослини, як при звичайному поливі, а насичує черенки достатньою кількістю води.
    Вирощений посадматеріал використовуватимуть для потреб лісництва та лісгоспу. Після теплиці його пересадять у відкритий грунт – на місцевий лісорозсадник.

Переглядів: 387 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Використовуються технології uCozCopyright MyCorp © 2024