| Вхід





Ми у соцмережах
Наші друзі









 

сайт

10:08
30.09.2015 Роботу державної лісової охорони Тернопільщини посилять технікою

     Питання посилення контролю за державним лісовим фондом і мисливськими угіддями Тернопільської області щодо скоєних правопорушень у лісовому господарстві є одним з пріоритетних завдань покладених на працівників державної лісової охорони. Задля цього в кожному державному підприємстві створено рейдові бригади, які охороняють ліси від незаконних рубок, а також полювань у нічний час, забороненими засобами та без відповідних дозволів. На сьогодні в облуправлінні є вісім постійно діючих рейдових бригад.

На понеділковій апаратній нараді Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства обговорювали роботу з підсумків діяльності рейдових бригад. До слова, працівники відділу лісового та мисливського господарства Тернопільського ОУЛМГ інспектують роботу всіх рейдових бригад, сформованих з метою контролю за порушеннями лісового та мисливського законодавства. Крім того, спеціалісти облуправління проводять патрулювання територій усіх користувачів мисливських угідь та територій державного лісового фонду. Зокрема, минулого тижня відділ лісового та мисливського господарства проводив перевірку територій мисливських угідь ДП «Кременецьке лісове господарство» та Козівської і Зборівської районних організацій Українського товариства мисливців і рибалок.
Станом на 29 вересня ц.р. проведено 1019 рейдів, знешкоджено 1170 браконьєрських петель. На порушників правил полювання складено 33 протоколи, з них направлено на розгляд органам лісового господарства – 22, 11 – на розгляд Мінприроди. Притягнуто до адміністративної відповідальності 33 особи. Крім того, 2 особи притягнуто до відповідальності згідно зі ст. 20 ЗУ «Про мисливське господарство». Накладено штрафів в сумі 4676 грн, яку відшкодовано на 78,2 відсотки.
Усі рейдові автомобілі, на яких здійснюється патрулювання, оснащені gps-навігаторами, які є додатковим контролем за їхньою роботою, крім того є гарантією їхньої безпеки учасників рейдових бригад, адже за рухом маршруту можна спостерігати в реальному часі. А нещодавно (17 вересня) Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства провело тендер на закупівлю двох автомобілів «Нива». Залишилися завершальні процедури оформлення, а саме підписання договору про закупівлю автомобілів. Тож після 23 жовтня для охорони та патрулювання лісових масивів буде залучено ще два автомобілі, за допомогою яких державна лісова охорона зможе підвищити ефективність своєї роботи.
Джерело (Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ)
Переглядів: 420 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Використовуються технології uCozCopyright MyCorp © 2024