| Вхід





Ми у соцмережах
Наші друзі









 

сайт

14:50
Переведення насінництва на селекційно-генетичні засади

    Лісівники ДП “Кременецьке лісове господарство” впродовж останніх років направляють свої зусилля на покращення постійної лісонасіннєвої бази, тим самим виконуючи ”Програму розвитку лісонасіннєвої справи по Тернопільському ОУЛМГ” .
     У період 2010-2016р. було закладено родинні насіннєві плантації дуба звичайного на площі 7,2 га, закладено постійні лісонасіннєві ділянки дуба звичайного на площі 10,0 га, відібрано і атестовано 31 плюсове дерево сосни звичайної і 1 плюсове дерево модрини європейської.
     Разом з тим, у 2015-2016 роках проводились роботи по закладці клонової плантації сосни звичайної на площі 3,0 га у Волинському лісництві. Осіння інвентаризація на предмет приживлюваності привитих клонів показала гарний результат (82% привиті клони прижилися).
      Та лісівники нашого лісгоспу не зупинились на досягнутому. Працівники відділу лісового господарства лісгоспу Мартинюк Василь разом із Соломоном Петром відвідали Лопатинське лісництво ДП “Радехівське ЛМГ“ Львівського ОУЛМГ ділянку архівно-маточної клонової лісонасіннєвої плантації сосни звичайної для заготівлі привойного матеріалу із клонів для подальшого нарізання черенків і прививки їх на своїй плантації в кварталі 59 виділ 14 Волинського лісництва.
      Таким чином, за словами досвідченого у цій справі Мартинюка Василя, лісівники Кременеччини планують досягти 100 % приживлюваності клонів на вказаній плантації.
       В цілому, загальний стан постійної насіннєвої бази на селекційній основі по лісгоспу наступний:
-генетичні резервати- 39,5 га
-постійні лісонасіннєві ділянки- 50,1 га
-плюсові дерева -42 шт.
-клонова плантація сосни звичайної – 3.0 га
-селекційні сімейні плантації дуба звичайного -7,2 га.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 482 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Використовуються технології uCozCopyright MyCorp © 2024