| Вхід





Ми у соцмережах
Наші друзі









 

сайт

09:45
Готуємось до весни. заготівля та зберігання насіння лісових порід

     Лісове господарство є галуззю, яка займається вивчення, обліком, вирощуванням лісів, охороняє їх від пожеж, шкідників і хвороб, регулює користування лісом з метою задоволення потреб народного господарства. До лісового господарства входять усі лісові угіддя державного лісового фонду, лісогосподарські підприємства та установи та ін.
   Одночасно з вирубуванням проводиться відновлення лісів, закладання лісових масивів. Створюються полезахисні лісосмуги для захисту ґрунтів від вітрової та водної ерозії. Відновлення лісів може проводитись як природним так і штучним способом.
    Основною умовою створення високопродуктивного, біологічно лісового насадження є забезпечення лісогосподарських підприємств високоякісним насіння з хорошими спадковими даними.
   Для цього на нашому підприємстві створено постійну лісонасіневу базу. Заготівля високоякісного насіння хвойних і листяних порід, його переробка і зберігання, а також забезпечення збереженості стандартного садивного матеріалу в обсягах та асортименті необхідних для виконання лісокультурних робіт дасть змогу досягти високих показників у роботі з лісовідновлення та лісорозведення.
   Працівники нашого лісового господарства чималу увагу приділяють питанням збору лісового насіння, щоб потім мати змогу вирощувати саджанці основних лісоутворюючих порід.
   Забезпечення лісового господарства високоякісним насінням дерев і чагарників з цінними спадковими властивостями в достатньому обсязі можливе за наявності постійної лісонасінної бази та чіткої організації збору лісонасінної сировини, його переробки і зберігання.
     На базі Кременецького лісництва функціонує шишкосушилка для переробки шишок сосни, ялини, модрини. За сезон переробляється в середньому 8-10 тон шишки, продуктивність становить 200 кг шишок за добу. На підприємстві створено резервний фонд насіння сосни в кількості 100 кг. Після переробки шишки в подальшому служать сировиною для опалення даної сушилки.
     Від якісного насіння залежить отримання належного посадкового матеріалу та створення молодих лісових насаджень.

Переглядів: 497 | Додав: Адмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Використовуються технології uCozCopyright MyCorp © 2024